Metal Kalıp ÜretimiEnjeksiyo Kalıp İmalatı

Enjeksiyon Kalıp İmalatıTüm Aşamalarda Sizlerle Birlikte…

Sac Metal Kalıpların tasarımından imal edilmesine kadar olan tüm süreçleri firmamız bünyesindeki deneyimli tasarım ve kalıp ekibimiz tarafından CNC makina parkurumuzda yüksek kalite ve hassasiyette gerçekleşmektedir.

Kalıp imalat aşamaları müşteriden ön bilgi ve teknik dataların alınması sonrasında kalıp tasarımcıları ve uzman mühendislerimizin ortak fikirleri ile kalıp sisteminin ön dizaynı yapılır. Oluşan fikirler ışığında kalıp tasarımına başlanır. Kalıp tasarımı tamamlanınca üretim aşamalarına geçilir.

Parça tasarımları konvansiyonel kalıp yapım tezgahlarına dağıtılır. Eş zamanlı olarak kalıp seti çelik ve ekipman siparişleri verilir. Bu işlemleri biten kalıplar tecrübeli kalıp ustaları tarafından tasarıma uygun bir şekilde imalatı ve montajı yapılır. İmalatı yapılan kalıplar kalite kontrol ekiplerimiz tarafından son ölçüm kontrolleri yapılarak sevkiyat bölümüne gönderilir ve sevk edilmeye hazırlanacak şekilde paketlenir.

https://arsmetalurji.com.tr/wp-content/uploads/2024/06/admin-ajax-4.png
https://arsmetalurji.com.tr/wp-content/uploads/2024/06/admin-ajax-8.png

Üretilmek istenen metal modelin fikir aşamasından seri üretiminin gerçekleşmesine kadar geçen süreç kalıp üretimidir. Nihai ürüne doğrudan etki yapmasıyla kalıp imalatı oldukça hassas ve teknik işçilik gerektiren, ileri teknoloji yazılımlarıyla bilgisayar ortamında modelleme, çizim ve işleme gerektiren, 1 mm.’nin 0,005 oranında çeliğe şekil veren CNC (Computer Numerical Control) makinelerine ihtiyaç duyulan üretim sürecidir.

İstekleriniz doğrultusunda ilk olarak ürün tasarımını gerçekleştirilir. Daha Sonra 3D Protiplemesini yaparak incelemek için sizlere somut ürün olarak sunulur. 3D prototip üzerinden belirlenen notlar varsa tasarım üzerinde tekrar revize yapılır. Revize işleminden sonra tekrar 3d prototip üretilerek sizlere sunulur.

Üretim onayı alındığı zaman Cad/Cam işlemleri tamamlanır. Kalıbın ana gövdesini oluşturan çekirdek kısmı veya merkez kısmı CNC, Freze, Torna, Erezyon, gibi makinelerde kalıpçılık bilgisi olan operatörlerimiz tarafından işlenir. Çekirdek parça ve kısımlar işlenirken teknik personelimiz kalıp üretim sürecini denetleyerek kalıbın mekanik işleyişini yerine getirecek olan maçalar, iticiler, kolon pimleri gibi mekanizmayı paralel olarak hazırlar. Tüm bu işlemlerin bitiminde kalıp; parlatma, ısıl işlem vs gibi işlemlere tabi tutulur.

Nihayetinde kalıp, tüm bu endüstriyel parçaların birleşmesiyle açılıp kapanacak şekilde mekanik yapıya kavuşur. Üretim süreci biten kalıp Enjeksiyon makinelerine bağlanılarak üretime başlanır.